Råd & Hjælp

Redningsplanken.dk

Råd & hjælp

Telefonliste:

Kort efter mit uheld begyndte jeg at lave en telefonliste med telefonnumre og adresser på behandlere, advokater, speciallæger, sagsbehandlere, sygehuse m.m. som jeg har været i kontakt med undervejs. Nogen man gang på gang skal have fat i eller andre er interesseret i at vide hvem er og hvornår man har været hos.

Behandlerdatoer:

Hver gang jeg har været til behandling, været hos min læge eller på sygehus, har jeg bedt om at få en udskrift af min journal. Når jeg er kommet hjem, eller lige har haft et lille overskud til det, har jeg skrevet lidt om, hvad der er blevet sagt og gjort. Det har jeg så senere, når jeg er startet et nyt sted, og jeg har skullet udfylde div. papirer om, hvornår jeg har været her og der, og hvad der er blevet gjort, let og elegant sprunget over og bare skrevet se bilag 1 og vedlagt det, for man kan ikke huske en pind så langt tilbage. Er man ikke systematiker og ordensfreak som jeg, er man måske så heldig, at have en i familien eller en god ven eller veninde, der vil være så sød at hjælpe og vil gøre denne store tjeneste for een.

Medicin:

Ligeledes bliver man også tit spurgt om, hvilken medicin man har fået hvornår, hvilken mængde m.m, og der kan det også være en god idé at skrive ned, hvad man har fået, hvis man, som jeg, har prøvet alverdens ting og desværre har svært ved at tåle og finde noget, der hjælper.

Invalidebil:

3 år efter ulykken og efter jeg havde været til behandling på Give Sygehus, og min tilstand var forværret efter forsøg af mobilisering af mit nervevæv, havde jeg ekstra svært ved at komme ind og ud af min elskede Mazda 323 F og op og ud af min lige så elskede vandseng (altså ikke fordi jeg var for sløv og træt), endte begge med at måtte forlade deres liv hos mig, snøft. Jeg undersøgte i den forbindelse hos kommunen muligheden omkring invalidebil, men synes der var så mange vanskeligheder. Man kunne låne penge, men skulle betale tilbage og der var også noget med, at det skulle stå i mit kørekort, at jeg var handicap billist, næh nej ikke mig (på det tidspunkt) og jeg måtte så ikke køre en anden bil, ihvert tilfælde blev det til, at jeg købte mig en Peugeot 206 med automatgear, hvilket passede fint til mig, da jeg ikke længere skulle bruge mit venstre ben og heller ikke skifte gear med min højre arm, så den var som skabt til mig.

Parkeringskort:

Jeg har ikke været den bedste til at søge om alle de ting, man kan søge om. Det jeg har haft brug for og har søgt om, bl.a havemand og snerydning, har jeg ikke kunnet få tilskud til. Jeg har nu for nylig truffet en der har parkeringskort og opdaget hvilken lettelse det er i dagligdagen. Så nu har jeg søgt. Gik ind på www.handicap.dk og søgte på ansøgningskema til parkeringskort, her fandt jeg en PFD-fil med et skema, som jeg  printede ud. På den ene side skal man selv udfylde nogle ting og den anden skal ens læge udfylde. Betingelserne er ret skrappe for at få bevilliget et sådan, så det var med stor glæde, at jeg den 28.10.09 modtog et brev, hvor der stod, at jeg var bevilget parkeringskort og det er gyldigt i en periode på indtil 10 år.

Behandlerdatoer

Telefonliste

Invalidebil

Medicin

Parkeringskort